“Doamne Atotputernice, revarsă mila Ta spre mine si nu mă lipsi de ea vreodată, pentru că și eu știu că fără mila Ta nu poate exista nimic”.
Așa se ruga Sf. Pahomie și pun și eu înaintea mea și înaintea începerii acestui drum rugaciunea aceasta, știind că fără ajutorul lui Dumnezeu nimic din ceea ce înseamnă viața mea și ceea ce sunt nu ar exista, ci totul există din cauză că Domnul s-a milostivit de roaba Lui.

4 februarie 2010

Un "DAR" important in viata fiecarui om

"Si luand stapanul pe Iosif, l-a bagat in temnita, in locul unde se tineau legatii imparatului inchisi acolo, in temnita. DAR Domnul era cu Iosif, si a varsat peste el mila, si a dat lui har inaintea celui mai mare in temnita". (Facerea 39, 20-21)
Parea ca toti si toate erau impotriva lui Iosif. Fratii sai mai mari il urau si l-au vandut rob in Egipt. Invinuit in chip mincinos, a fost aruncat in temnita. Era un strain, un rob intr-o tara straina, un prizonier, fara un prieten pe lume. Acum insa, intervine acel mare "DAR", un adevarat dar al dragostei lui Dumnezeu: "Dar Domnul era cu Iosif". Domnul a avut grija ca raul facut impotriva lui sa fie spre binele acestuia. Lumea intreaga era impotriva lui Iosif, dar Dumnezeu era cu el.
Daca Dumnezeu ne este alaturi, poate sa scoata bine chiar si din rau, din raul ce ne inconjura, ce ni se intampla, din raul ce poate il cauzam chiar noi, fara sa ne dam seama. Conditia este insa ca Domnul sa fie cu noi. Este un "DAR" important pentru fiecare din noi. Chiar in mijlocul necazurilor si suferintelor, cand nu reusim sa vedem motivul sau scopul pentru care ni se intampla unele lucruri, Domnul este cu noi si poate chiar atunci ne salveaza dintr-un rau si mai mare, dintr-o situatie si mai grea. Dumnezeu vrea doar binele nostru si, cateodata, chiar si atunci cand Il renegam, El ne ramane alaturi. Il alungam, Il injuram, Il invinovatim pentru pacatele noastre si pentru ce ni se intampla, DAR El ramane acolo, alaturi, langa poarta inimii noastre. Sufera pentru noi si cu noi si asteapta ca noi sa ne deschidem ochii sufletului, poarta inimii ca sa-L vedem si sa-L primim ca sa ne mangaie si sa ne ia din greutate. Sa-I vedem rabdarea si bunatatea. Sa ne dam seama ca poate ne-a salvat dintr-un destin mai tragic sau tocmai ne-a salvat de la moartea sufleteasca.
Cand ajungem la un soroc al vietii cand taria omeneasca nu mai e de ajuns, putem face una din doua: fie ne dam batuti si cadem infranti, fie Il aflam pe Dumnezeusi mergem mai departe intru puterea Lui. Dumnezeu are un tel in incercari - ca mai deplin sa ne faca sa ne bizuim pe bratul Sau mantuitor. Adevarata noastra putere zace in neputinta noastra, in slabiciunea ce ne face sa strigam catre Dumnezeu dupa ajutor si atunci avandu-L pe Atotputernic de partea noastra totul devine posibil.
Trebuie sa recunosc ca si eu am avut o cadere asemanatoare, cand m-am simtit parasita si fara ajutor si fara speranta. Si atunci L-am acuzat pentru toate relele din viata mea. Si eu L-am palmuit si L-am scuipat, cand toata vina era la mine, cand vina era a pacatelor mele. Dar, ca un Tata indurator, care nu tine minte raul, m-a primit pe mine, fiica risipitoare, si nu numai ca m-a primit, ci si mi-a dat inapoi cu varf si indesat. M-a scos din iadul suferintelor mele si m-a ajutat, si m-a adapat si m-a linistit.
Ce Dumnezeu bun, ingaduitor si rabdator avem! Nu numai ca nu m-a parasit cand eu L-am parasit si renegat, dar a asteptat rabdator intoarcerea mea si m-a si sprijinit ca sa ma ridic. Nu voi putea niciodata multumi indeajuns Domnului pentru darurile Sale nenumarate si pentru bunatatea si rabdarea Lui infinita. Si ma rog ca sa nu ma paraseasca nici de acum inainte, caci fara de El nimic nu sunt si nimic nu pot face. La Dumnezeu este nadejdea si ajutorul meu. "Ajutorul meu de la Domnul, Cel ce a facut cerul si pamantul".
Faca-se intru mine voia Ta, Doamne si dupa cum vei vrea asa sa-mi fie mie, numai nu Te departa de mine, pacatoasa, ci in necazuri, trimite si Harul Tau cel Sfant in ajutor ca sa ma intareasca.
Slava Domnului Dumnezeului nostru!

 

blogger templates | Make Money Online